O nás a našej kuchyni



Súlad modernosti a tradície

Selaví je mladšou sestrou gastronómie Hotela Lomnica, konkrétne Reštaurácie Sissi. Práve tieto prevádzky sčasti spájajú niektoré spoločné menovatele, ako kvalitatívna úroveň, sezónnosť, rešpekt k surovinám či lokálni dodávatelia. Taktiež portfólio vín a kuchyňa sa v oboch prípadoch nesie v duchu rakúsko-uhorskej monarchie.

Náš šéfkuchár Jirka bol dokonca istý čas aj súčasťou tímu Sissi. Práve tu nasal nielen víziu, ale aj celkovú filozofiu gastronómie. Nastavený koncept Selaví zároveň obohatil svojím subjektívnym autorským štýlom. Kým v Reštaurácii Sissi sa kuchári orientujú na fine-dining, Selaví sa vydalo na cestu znovu objavovania.

Jirka Zajíček, šéfkuchár

„Keď spisovateľ píše knihu, tak vždy píše tak, aby mal z nej čitateľ čo najväčší zážitok. Aby jednoducho hltal jednu stránku za druhou, prípadne, aby si ju zapamätal na celý život. S podobným úmyslom pracujem v kuchyni aj ja spoločne s celým tímom. Sme umelci a ľudí chceme svojou subjektívnou gastronómiou pobaviť a nadchnúť. Nevaríme pre seba, ale práve pre nich. Zároveň však ide o to, aby sa cítili v Selaví príjemne a večer si dostatočne užili. V kuchyni pristupujeme k surovinám s jednoduchosťou, vyberáme si najmä druhy, ktoré máme lokálne k dispozícii, no pritom nezabúdame, aké dôležité je zachovať výraz chuti dominantnej ingrediencie.“

Winepairing


Každé víno má svojho partnera v jedle, každé jedlo má partnera vo víne, nič nie je druhoradé. Práve na tejto platforme je postavený celý koncept v zmysle wine and dine. V Selaví sa netreba báť, že budete odchádzať s pocitom, že ste vyhodili peniaze za niečo, čomu nerozumiete. Pridanou hodnotou je aj to, že sa môžete dozvedieť niečo viac o víne, prípadne vinárstve, z ktorého si vyberiete fľašu alebo pohár.

V Selaví si môžete vybrať z viac ako 200 druhov vín – z rodinných a butikových vinárstiev zo Slovenska, z Moravy a regióna bývalej rakúsko-uhorskej monarchie, ale aj z Francúzska. Z nich viete dokonca ochutnať aj formou „by the glass“, t. j. po pohári. V portfóliu môžete objaviť aj kvality nášho materského vinárstva ViaJur zo Svätého Jura.

Viajur - úspech svetového formátu 

Naše autorské vinárstvo ViaJur sa dokonca môže pochváliť úspechom európskeho formátu, pretože výnimočnej odrode Rizling rýnsky sa dostalo cti a v súčasnosti je zalistované v michelinskej reštaurácii Enrico Bartolini ***, ktorá sa nachádza v múzeu kultúry MUDEC v Miláne. 

 

Reštaurácia a vínotéka v srdci Bratislavy

Naplánujte si vašu kulinársku návštevu v Selaví.

Rezervujte si váš stôl